Al onze masterclasses

Michel Maus

Hoe minder belastingen betalen

Michel Maus is professor fiscaal recht en als geen ander vertrouwd met de Belgische belastingen. Hij doceert aan verschillende universiteiten en België. Als fiscaal expert wordt hij ook dikwijls gehoord door verschillende media. Hij schreef onder meer boeken over hoe je kunt besparen op je belastingen, over belastingontduiking in België en over slim schenken en erven.

Bart Appeltans

Interieur

In 2008 richtte Bart Appeltans samen met Liesbet Bemong interieur- en architectenbureau SFAR op. Daar creëert hij tijdloze, sfeervolle en warme interieurs waar je elke keer opnieuw in thuiskomt. Maar sinds het voorjaar van 2018 kennen we hem als Vlaanderens favoriete interieurarchitect door VIER-programma Blind Gekocht. Als een ware expert gaat hij aan de slag in oude woningen en weet hij er alle sporen uit het verleden te wissen om zo koppels hun droomwoning te bezorgen. In deze masterclass steekt Bart de handen uit de mouwen om je het interieur te helpen vinden waar je jarenlang van zal houden.

Dr. Servaas Bingé

Alles over vasten

Dokter Servaas Bingé roept de ‘healthitude’ in het leven, de houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Optimale en langdurige gezondheid is niet onbereikbaar zolang we maar de juiste ingesteldheid hebben. Een goede ‘healthitude' kan je kansen aanzienlijk verhogen op een langer en gelukkiger leven in de beste gezondheid. Servaas spreekt en brengt een nieuwe kijk op gezondheid en de rol van de patiënt en de dokter.


Inspiratie haalt hij vanuit zijn werk als huisarts en topsportarts. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid. Nu doet hij dat ook in een masterclass.

Wesley Sonck en Bob Browaeys

Voetballen

Wesley Sonck is ex-Rode Duivel en voetbalanalist. De man van de ervaring en de techniek. Bob Browaeys is opleidingsverantwoordelijke bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en nationaal jeugdtrainer van de U16/U17. Hij is een vat vol tactische voetbalinformatie. In deze online masterclass trekken ze hun voetbalschoenen weer aan en trainen ze je samen om de beste voetballer te worden die je kan zijn.

Annelies Smolders

Beter Slapen

Annelies Smolders is psycholoog, psychotherapeut en slaapexpert. In haar groepspraktijk Huis Midori in Hasselt begeleidt ze al jaren mensen met slaapproblemen. Haar werking is oplossingsgericht, omdat ze een behandeling zo kort als mogelijk wil houden. Naast slaapcoaching is ze ook bezig met mindfulness, waar ze afwijkt van de klassieke minfulnesstraining. In deze online masterclass maakt ze van jou in een mum tijd, én zonder slaapmiddelen, een goede slaper.

Charlotte Van Brabander

Poker

Charlotte Van Brabander stond lang bekend als de Belgische gamegirl. Ze was de eerste Belgische gesponsorde pokerspeelster, won al tal van internationale toernooien en heeft jaren ervaring in het spel. Vandaag speelt ze bij GGPoker. In deze masterclass gaat ze met jou aan de pokertafel zitten en maakt ze van jou de beste pokerspeler die je kan zijn.


Philippe Van Cauteren

Kijken naar hedendaagse kunst

Philippe Van Cauteren werkte jaren als onafhankelijk curator en kunstcriticus en organiseerde tentoonstellingen in Chili, Brazilië, Mexico en Duitsland. Hij schrijft en doceert op regelmatige basis over hedendaagse kunst. Ondertussen is hij al meer dan vijftien jaar artistiek directeur van het Gentse S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Hij kent het museum als zijn broekzak en er is dan ook geen betere expert om je een blik achter de schermen te geven. In deze masterclass neemt hij je bij de hand en is hij je gids op een reis door de hedendaagse kunst. Nadat je zijn masterclass gevolgd hebt, maakt hij van jou een kunstliefhebber met een nieuwe kijk op hedendaagse kunst.

Lieve Blancquaert

Portretfotografie

Lieve Blancquaert is een van Vlaanderens bekendste fotografen. Naast haar portretten van talrijke bekende Vlamingen staat ze vooral bekend als een fotografe die werkt rond gevoelige maatschappelijke thema’s. Je zag haar beelden al in verschillende kranten en magazines, in tentoonstellingen maar natuurlijk ook in haar eigen documentaires. In deze online masterclass leert ze jou nu de kneepjes van de portretfotografie.

Steven Laureys

Meditatie

Neuroloog en 'topdokter' Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Samen met internationale collega’s bestudeert hij nu ook de effecten van meditatie op de hersenen.
In deze online masterclass leert hij jou hoe ook jij meditatie kan incorporeren in jouw dagelijks leven. Hij legt uit wat er in jouw brein gebeurt wanneer je mediteert, geeft toelichting bij de verschillende poses en gaat samen met jou aan de slag met een heleboel oefeningen. Want mediteren is een vorm van mentale gymnastiek en misschien wel de snelste en eenvoudigste manier om te zorgen voor jouw mentale gezondheid. Iedereen kan het, ook jij.

Carll Cneut

Schilderen met acrylverf

Illustrator en schilder Carll Cneut ken je onder andere van boeken als Heksenfee, De gouden kooi, De Vuurzeevlieg en andere dierenverhalen. In die verhalen slaagt hij er met zijn illustraties als geen ander in je mee te nemen naar een imaginaire en bijzondere wereld. Dat doet hij met nostalgische beelden, aandacht voor detail en zijn unieke tijdrovende 'laagjes'-schildertechniek. Carll is uniek in zijn vak want in tegenstelling tot andere illustratoren schildert Carll zijn tekeningen. En dat schilderen doet hij dan ook nog eens met acrylverf. Een uniek proces dat ook jij nu kan leren.

Angelique Vandewinkel

Make-up

Angelique Vandewinkel ken je misschien als die van bij Jani, waar ze de make-up verzorgde in het programma ‘Zo Man, Zo Vrouw’ op VIJF. Eigenlijk is ze al jaren aan het werk als hair and make-up artist in de televisie- en modewereld. Na al die jaren ervaring vond ze dat het tijd was om al haar geheimen prijs te geven. Dat resulteerde in twee boeken: ‘Iedereen Mooi’, over de kracht van make-up en ‘Mooi ouder worden’, over hoe we de natuur een handje kunnen helpen.
In deze online masterclass gaat ze nu nog een stapje verder. Zo leert ze je stap voor stap jouw sterktes accentueren en jouw zwaktes camoufleren. Ze toont je hoe je een natuurlijke ‘no make-up, make-up look’ creëert maar laat je ook zien hoe je er bij een avondje uit feestelijk kan uitzien. Angelique geeft je allerhande tips en tricks die je tonen dat je geen dikke laag make-up hoeft te dragen om te stralen. Zo maakt ze van jou de beste versie van jezelf.